top of page

TIDTid. Den dimension som saknas i våra ansträngningar att ta oss an klimatfrågan. Alla diskussioner om tekniska möjligheter att lösa problemen är bara intressanta teoretiska resonemang - vad som skulle kunna GÅ att göra faller i princip alltid ihop när man adderar tid. För vi har inte tid. Det brinner redan. Det vet vi ju?


Så varför lägger vi ens uppmärksamhet på några andra lösningar än de vi behöver akut? Det är ju såklart jättespännande med robotar, rymden och AI men vad spelar det för roll om väder, kollapsande matsystem, pandemier och de oroligheter som följer av enorma folkvandringar krossar det mesta vi känner till av livet?


Inte minst våra offentliga medel borde uteslutande styras till sådant som adresserar det forskare och andra experter vet kan påverka utsläppen här och nu. Vilka som får bidrag, stöd via inkubatorer eller ges projektmedel av olika slag är en väldigt viktig pusselbit i omställningen och sättet på vilket medel fördelas just nu speglar inte detta.


Tid. Glöm aldrig den aspekten när du fattar ett beslut. Tiden krymper dessutom i takt med att vi fattar felaktiga beslut.


Film: Några som utforskar vad vi kan ha för nytta av robotar.

Comments


bottom of page